Новини

19.07.2024

В Україні змінили форму квитка на автобус

Мінінфраструктури змінило форму квитка на автобусні маршрути. Відтепер квиток може бути довільної форми, головне — щоб він був інформативним та містив усю необхідну для пасажира інформацію, як того вимагає профільне законодавство. Також запроваджується електронна форма квитка.

Серед основних змін:

  • Скасовано норму щодо кольору та розміру квитка, тарифних зон, залежно від виду сполучення.
  • Визначено обов’язкові реквізити — це інформація про маршрут, вартість проїзду, реєстраційний номер квитка, час та дату відправлення і прибуття рейсу, інформація про перевізника та оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду (у разі її запровадження), дані про страхування. Також серед обов’язкових реквізитів — строк/термін дії квитка, якщо на маршруті діє автоматизована система обліку оплати проїзду.
  • Врегульовано поняття форми електронного квитка у відповідності з чинним Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті», що набув чинності 28 червня.
  • Також оновлений наказ визначає, що електронний квиток може бути на телефоні чи будь-якому іншому цифровому гаджеті та є рівноцінним надрукованому квитку.

Зміни набирають чинності 19 жовтня 2024 року.