Новини

05.07.2024

В Мінрозвитку готують зміни до класифікації автобусів

В Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України хочуть відмінити Порядок визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху.

Замість нього міністерство пропонує затвердити єдині Вимоги щодо використання автобусів за видами сполучень, режимами руху та протяжністю маршрутів, за параметрами пасажиромісткості, комфортності, технічних та екологічних показників.

Як повідомляється в пояснювальній записці до проекту наказу про «Деякі питання щодо використання автобусів за видами сполучень, режимами руху та протяжністю маршрутів, за параметрами пасажиромісткості, комфортності, технічних та екологічних показників», в Україні не існує єдиного документа, який би визначав чіткі технічні, екологічні та конструктивні вимоги до автобусів з урахуванням різних видів сполучень та потреб маломобільних груп населення.

Це, в свою чергу, ускладнює встановлення вимог до транспорту, особливо при облаштуванні автобусів для людей з інвалідністю. Проєкт акта пропонує врегулювати ці питання, встановивши єдині вимоги до автобусів відповідно до їх функціонального призначення і типу маршрутів.

Проектом акта передбачається:

  • виключити документи, які не спроможні підтвердити технічні та екологічні характеристики автобусів, що пропонуються для використання на автобусних маршрутах;
  • затвердити окремо технічні та екологічні вимоги з метою спрощення їх ідентифікації організаторами перевезень під час прийняття рішень щодо допуску автобусів до ринку перевезень пасажирів

З документом можна ознайомитись тут