Новини

13.06.2024

У Верховна Рада України зареєстрували законопроєкт щодо бронювання перевізників.

у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт законопроєкту № 11334, який дозволить підприємствам у сфері автомобільного транспорту бронювати військовозобов’язаних працівників.

Як повідомляється в пояснювальній записці до законопроекту, головна його мета — виправлення недоліків чинного правового регулювання, що дозволить не лише підприємствам, а й фізичним особам-підприємцям, що здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту, бронювати всіх своїх військовозобов’язаних працівників на період мобілізації та на воєнний час.

«Після набрання чинності ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» функціонування значної частини автомобільних перевізників стає під загрозу, що може призвести до зупинки автомобільного сполучення (вантажного та пасажирського — МАПА). Так, вже зараз мають місце випадки, коли водії залишають транспортні засоби за межами України. Разом з тим, значно зменшилась кількість заявок на перетин кордону в системі «єЧерга». Ці та інші фактори безпосередньо впливають на стабільний розвиток автомобільного транспорту, що у свою чергу призводить до зниження економічних показників країни, зростанню витрат та вартості товарів, перериванню постачань, зокрема стратегічно важливих для України вантажів тощо», — вказано в пояснювальній записці.

Що ж, чекаємо рішення. Із законопроектом можна ознайомитись тут.