Новини

24.10.2023

Відновлення об'єктів, які постраждали через російські обстріли

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України оприлюднили рекомендації, якими відомство керуватиметься при фінансування відновлення об'єктів, що постраждали від збройної агресії рф.

Як повідомив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков , документ встановлює пріоритезацію проектів відновлення та модернізації.

Як це працює:

До #Мінінфраструктури подають проєкти, які постраждали від агресії рф та які можна відновити за кошти Фонду ліквідації. До таких обʼєктів відносяться і інфраструктурні обʼєкти, в т.ч. і автовокзали.

Для визначення першочерговості проекти подаються за формою подання (її можна знайти тут https://mtu.gov.ua/documents/2355.html, Додаток 7).

📌 Методологія містить перелік індексів, критеріїв та індикаторів, які дозволяють оцінити пріоритетність проектів на основі бальної системи. Серед ключових:

✅ узгодженість проекту із #ДСРР та стратегією розвитку територіальної громади;

✅ наявність проекту в схваленій програмі комплексного відновлення області та плані реалізації такої програми;

✅ наявність проекту в схваленій програмі комплексного відновлення територіальної громади (її частини) та плані реалізації такої програми;

✅ вплив проекту для розміщення #ВПО, осіб, що були евакуйовані із зони бойових дій, і осіб, які втратили своє майно через збройну агресію;

✅ чи належить заявник до заявників, території яких були звільнені від тимчасової окупації тощо.