Новини

12.11.2023

МАПА запустила свій сайт для перевірки автобусів

МАПА запустила свій сайт, за допомогою якого можна перевірити, чи легальний автобусний перевізник, а також повідомити про нелегала. Крім того, кожен пасажир може залишити скаргу на перевізника у разі не надання якісного сервісу.

👇Із сайтом можна ознайомитись за посиланням https://mapa.net.ua.

Якщо коротко - на головній сторінці сайту є три кнопки: «Перевірити автобус», «Повідомити про нелегала» та «Поскаржитись на перевізника».

За допомогою кнопки «Перевірити автобус» в режимі реального часу можна перевірити, чи легальний ваш перевізник. Так, в полі вкладки достатньо ввести номер автобуса і натиснути «Перевірити» чи просто сфотографувати номер автобуса.

МАПА співпрацює з Укртрансбезпекою та працює з відкритим реєстром перевізників даної служби, а також із відкритими даними МВС України. При введені даних про автобус система швидко знаходить його в базі.

Якщо перевізник легальний, то перед користувачем з’явиться відповідний запис та вся інформація про перевізника. Так само, якщо ТЗ нелегальне, про нього буде вся доступна інформація із відповідним написом «Нелегальний перевізник».

З допомогою МАПА користувач може повідомити про нелегала. Це можна зробити або після перевірки ТЗ (МАПА запропонує після перевірки) або одразу на сайті. Всі дані після перевірки будуть передані до Укртрансбезпеки для подальшої перевірки.

https://mapa.net.ua